Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Φαιστού

Ενημερώση Πολίτες Δήμου Φαιστού

10/05/2023

Ενημερώνουμε τους πολίτες του Δήμου Φαιστού ότι τα χθεσινά δημοσιεύματα σχετικά με το φρεάτιο που ξεχείλιζε στην περιοχή των Καπαριανών, αφορούν διαφορετικό φρεάτιο απ’ αυτό στο οποίο έγιναν επεμβάσεις από συνεργείο της υπηρεσίας προ εξαμήνου, προκειμένου να συνδεθεί με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης. Ωστόσο, και τα δύο φρεάτια είναι πλήρως λειτουργικά.

Η υπερχείλιση των λυμάτων προκλήθηκε εξαιτίας κάποιου ασυνείδητου συμπολίτη μας από την ευρύτερη περιοχή, ο οποίος άδειαζε παράνομα τα λύματα της οικίας του με αντλία σε παρακείμενο φρεάτιο με αποτέλεσμα, να δημιουργηθεί η υπερχείλιση του συγκεκριμένου φρεατίου.

Απευθείας μόλις ενημερωθήκαμε για το συμβάν, μετέβη στο σημείο συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α. Φαιστού προκειμένου να εντοπίσει το ακίνητο απ’ το οποίο παροχετευόντουσαν παράνομα τα λύματα. Αυτό ωστόσο δεν κατέστη δυνατό καθώς, μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του συνεργείου, η παράνομη παροχέτευση των λυμάτων σταμάτησε. Στο σημείο επίσης μετέβη και συνεργείο του Δήμου Φαιστού το οποίο προέβη στον καθαρισμό της περιοχής.

Τέλος, σημειώνεται ότι στην περιοχή των Μοιρών και των Καπαριανών, υπήρχαν περισσότερα από δέκα τυφλά φρεάτια εκ των οποίων, όλα πλην ενός, κατά την τελευταία τετραετία, έχουν συνδεθεί με το κεντρικό δίκτυο της αποχέτευσης κι είναι πλήρως λειτουργικά.

Τελευταία τροποποίηση: 17/08/2023

Τα σχόλια είναι κλειδωμένα.